De do’s en don’ts van het kopen van kaartjes voor een uitverkocht festival

De aanloop naar een groot festival is bijna net zo spannend als het festival zelf. Maar als tickets uitverkocht zijn nog voor je de kans hebt om op “Kopen” te klikken, kan dat verpletterend zijn. Als u zich in deze positie bevindt, wanhoop dan niet – alles is nog niet verloren. Met een beetje vindingrijkheid en kennis van zaken kun je nog steeds die felbegeerde kaartjes bemachtigen. Volg gewoon deze do’s en don’ts.

Doen

  • Gebruik een online ticketmarktplaats zoals Ticketswap om ticket kopen te faciliteren. Dit zijn websites waar mensen die al kaartjes hebben gekocht deze kunnen doorverkopen, meestal met winst. Maar soms kun je geluk hebben en iemand vinden die zijn ticket voor de nominale waarde verkoopt, of zelfs minder. Wees alleen bereid iets meer te betalen dan de oorspronkelijke ticketprijs.
  • Kijk regelmatig op de officiële website van het festival. Soms kunnen mensen die tickets hebben gekocht toch niet naar het festival komen, en geven ze hun tickets weer vrij op de officiële website zodat iemand anders een kans heeft om ze te kopen. Dit gebeurt niet vaak, maar het is de moeite waard om het te controleren als je wanhopig bent.
  • Probeer sociale media. Twitter en Instagram zijn goede plaatsen om te beginnen – post relevante hashtags en vermeld @thefestival in je bericht. Soms verkopen mensen die niet kunnen gaan hun kaartjes op deze manier. Je kunt ook geluk hebben en iemand vinden die iemand zoekt om mee te gaan en bereid is je zijn extra kaartje gratis te geven! Vragen kan nooit kwaad

Niet doen

  • Koop geen kaartjes van scalpers. Scalpers zijn mensen die grote aantallen kaartjes opkopen en ze dan op de dag van de voorstelling buiten de zaal tegen een te hoge prijs verkopen. Dit is in veel staten illegaal, dus je wordt niet alleen opgelicht, je overtreedt ook de wet!
  • Betaal niet meer dan de nominale waarde voor tickets op secundaire marktplaatsen zoals StubHub of eBay. Ja, het kan moeilijk (of zelfs onmogelijk) zijn om tickets te vinden tegen de nominale waarde, maar dat betekent niet dat je te veel moet betalen omdat je wanhopig bent. Houd je aan je budget en wacht op betere opties – er is altijd een ander festival.

Conclusie
Met een beetje creativiteit en kennis van zaken is het mogelijk om zelfs voor de meest uitverkochte festivals tickets te scoren. Onthoud gewoon de bovenstaande do’s en don’ts, dan weet je zeker dat je aan de goede kant van de wet – en je budget – blijft terwijl je je een weg baant door de wereld van de secundaire markt.