Alles over gamemuziekvideo’s

Gamemuziekvideo’s (GMV’s) worden ook vaak aangeduid als machinima-muziekvideo’s. Ze zijn een categorie machinima-video’s die gebruik maakt van een soundtrack of opname van een videogame om het verhaal van een nummer te vertellen. Mensen die gamevideo’s maken, kiezen een deuntje, remixen een nummer of combineren verschillende nummers en matchen deze vervolgens met gameplayclips die zijn gemaakt van één game of meerdere videogames. Deze gamers produceren vervolgens een zeer uitgebreide en interessant om naar te kijken video zonder de zware overhead van moderne muziekvideo’s zoals die geproduceerd voor best verkopende muziekartiesten. Gamevideo’s kunnen worden geproduceerd door een verscheidenheid aan games te combineren. Over het algemeen worden deze video’s gemaakt door middel van Massive Multiplayer Online Role Playing Games, aangezien de figuren een zeer grote verscheidenheid aan acties en emoties hebben, meer dan enig ander genre van games. Extreem beroemde online multiplayer-games zoals World of Warcraft worden gebruikt om Warcraft-muziekvideo’s te maken en RuneScape biedt een platform om RuneScape-muziekvideo’s te produceren. Bijna alle speltypes zijn gebruikt bij het creëren van deze ader van machinima, inclusief First Person Shooters zoals Call of Duty en Counter Strike en Real-Time Strategy-spellen zoals de Command and Conquer-serie.

Game Muziek Video Cultuur

De game-muziekvideocultuur is vrij recent ontwikkeld, ongeveer zes jaar geleden. Dit is niet genoeg tijd om zoiets nieuws volledig te ontwikkelen, wat betekent dat GMV’s zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden. Dat is geweldig nieuws voor aspirant-videoproducenten die hen de vrijheid geven om echt te experimenteren met de stijl waarin ze hun video’s maken, door verschillende effecten toe te voegen, enz. Enkele van de meest populaire toepassingen van muziek in gamevideo’s staat bekend als een “Frag Movie” of een “Frag Video” dit soort video’s laat een ervaren FPS-speler zien die zijn vaardigheden laat zien in clips van ongelooflijke frags of kills in een of meer games en is ingesteld op verschillende nummers. Veel van deze video’s zijn gemaakt voor “COTW” of Clip van de Week. Omdat GMV’s zijn gemaakt met videogames, zal het genre altijd evolutionaire veranderingen ondergaan om zich aan te passen aan de nieuwe, meer populaire games en gametypes. Hierdoor kan het genre groeien en zich binden aan gamers terwijl ze hun smaak veranderen met games, iets wat traditionele muziekvideo’s niet zo gemakkelijk kunnen bereiken bij het grote publiek. Met de evolutie van muziekvideo’s biedt deze industrie beginnerslessen samen met de video’s; dit komt tegemoet aan het platform dat de nieuwe leerlingen nodig hebben. Op de lange termijn blijkt dit de besparingsroute te zijn en bovendien krijgen ze de vermakelijke factor.

Video’s maken voor games

Het is niet bijzonder moeilijk om muziekvideo’s voor games te maken. Iedereen kan deze gemakkelijk maken met Windows Movie Maker. Begin met het opnemen van veel gameplay-scènes uit je favoriete game zoals World of Warcraft, RuneScape, hall of gods, de game stardust of Duke Nukem. U kunt hiervoor Fraps, Game Cam of andere video-opnamesoftware gebruiken. Houd er altijd rekening mee dat als je een groot aantal scènes in je video hebt, je video er professioneler uitziet. Ook het hebben van een verscheidenheid aan scènes zorgt ervoor dat er genoeg beeldmateriaal is om door te bewerken om de video te maken. Ten tweede kies je een nummer dat bij je plot en scènes past. Als je een nummervoorkeur hebt, kun je je verhaal maken op basis van het nummer. Nu combineer je de scène in ritme met het nummer. Zorg ervoor dat de audioniveaus van de tussenfilmpjes tot nul zijn geminimaliseerd, zodat het geluid van de clips niet hoorbaar is achter het nummer. Het is echt irritant als de voice of the scene wordt vermengd met muziek. Zorg ervoor dat de muziek en scène in orde zijn en dat een scène niet langer dan vijftien seconden op het scherm is, want dat ziet er onprofessioneel en moeiteloos uit. Gebruik je eigen artistieke creativiteit om effecten in de video op te nemen.

Video’s zoeken

GamersTube is een HD-videohostingwebsite van hoge kwaliteit die speciaal is gebouwd voor gamers en de video’s die ze maken. De site is de thuisbasis van een jaarlijkse wedstrijd voor de beste gamemuziekvideo en zoeken op de website onthult een heleboel geweldige inhoud met geweldige muziek. Er zijn een aantal andere online sites die gratis muziekvideo’s aanbieden. Als je een fervent gameliefhebber bent, is het niet zo moeilijk om deze video’s te vinden.