Stemadvies Schiphol

 

Bewoners Omgeving Schiphol adviseren om bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen te stemmen op partijen die de groei van Schiphol binden aan strikte voorwaarden. Dat zijn D66, PvdAen CDA. Die voorwaarden betreffen niet alleen de afspraken in het Aldersakkoord van 2015 maar ook klimaatdoelstellingen. De keuze tussen economie of milieu is een valse tegenstelling.

Begin februari 2017 heeft de bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol (ORS) een Petitie aan de Tweede Kamer aangeboden over de ontwikkeling van Schiphol. Aanleiding was dat Schiphol veel sneller groeit dan is afgesproken, terwijl de beloofde hinderbeperking ver achter blijft.
Lees meer….

geplaatst in: Nieuws van de werkgroep | Reageren uitgeschakeld

Januari/FebruariAantal passages in Januari en Februari waren vergelijkbaar met  in beide maanden totaal ca 4.200 waarvan 200 in de nacht.

In januari is ook gestart met de nieuwe uitvliegroute vanaf de Kaagbaan. De eerste resultaten laten zien dat er qua route een verschuiving heeft plaatsgevonden.
Het is nog te vroeg om  vast te stellen wat de gevolgen zijn voor de vermindering van de geluidsbelasting.
In de komende 3 maanden zal groot onderhoud worden uitgevoerd op de Kaagbaan.
In September zal een eerste evaluatie van het experiment plaatsvinden

De gemeente Kaag en Braassem heeft het contract van de twee Sensornet meetpunten met 2 jaar verlengd.  Dit is van belang om de impact van de Schiphol ontwikkelingen  voor Leimuiden te kunnen volgen vindt de werkgroep.
Meten blijft weten.

 

geplaatst in: Geen categorie, Geluidsrapportages | Reageren uitgeschakeld

Nieuwe Goocheltruc Schiphol

Schiphol heeft weer een truc verzonnen om onder de Aldersakkoorden uit te komen, nu de toename van het aantal vluchten gaat knellen en het plafond van max 500.000 vliegbewegingen dichterbij komt.
Dat is de conclusie die getrokken kan worden uit het LD artikel van vandaag .  Na het gegochel met cijfers voor aantal nachtvluchten is nu gekozen voor het semantische goochelen met de definities van soorten vliegverkeer voor het uitplaatsen naar Lelystad zoals in het Aldersakkoord is vastgelegd

geplaatst in: Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Petitie aangeboden

Bewonersvertegenwoordigers in gesprek met Tweede kamerleden Thiemen (PvD) en Helvert (CDA)

Gisteren heeft een delegatie van de ORS bewoners vertegenwoordigers  onderstaande petitie aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer commissie Luchtvaart.

NRC publiceerde vandaag het artikel “Korte pretvluchten slecht voor milieu én economie”

Petitie

WIJ

Bewoners Omgeving Schiphol,

CONSTATEREN

De ontwikkeling van Schiphol is niet in balans met de omgeving omdat Schiphol sneller groeit dan is afgesproken terwijl de hinderbeperking achterblijft;

Lees meer….

geplaatst in: Geen categorie | Reageren uitgeschakeld

Bewoners naar Tweede Kamer

De politiek is onduidelijk over de groei van Schiphol en de bijbehorende negatieve impact op milieu en leefomgeving. Partijprogramma’s zijn vaag. Partijen uit de ORS morrelen aan de gemaakte afspraken uit het Aldersakkoord.
Reden voor de bewonersdelegatie om vanmiddag om 13.30 een petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer. De werkgroep zal daarbij aanwezig zijn.
Het Leidsch Dagblad anticipeerde al op deze gebeurtenis in haar publicatie.

De bewonersvertegenwoordigers zullen op basis van verkiezingprogramma analyses en gesprekken met de Tweede Kamerfracties  voor hun achterban een Kieswijzer opstellen.

De teksten van Petitie en Kieswijzer worden om 13.30 gepubliceerd op website van de “Bewoners Omgeving Schiphol”

geplaatst in: Geen categorie | Reageren uitgeschakeld